Rafting u Hrvatskoj

objavljen u: Povezani tekstovi | 0

 

Rafting se u poslednje vreme profilisao kao jedan od najpopularnijih outdoor sportova. Što kroz team building aktivnosti, što kroz privatne organizacije sve više ljudi se ohrabruje da se prepusti mokroj avanturi. Na žalost, u Srbiji postoji samo jedan pravi rafting centar, Prijepolje. Koliko god bilo zabavno i lepo splavarenje na Limu (više o tome možete pročitati ovde), ljubitelji penušavih brzaka žele da vide i neku drugu reku, pa se neretko okreću rafting ponudama iz okruženja. U današnjem tekstu bavićemo se predlozima za rafting u Hrvatskoj koji je stigao od prijatelja iz Osijeka. Ukoliko ne želite sami da se organizujete, uvek im se možete obratiti za pomoć – Kuna putovanja.

 

 

Hrvatska je prekrasna zemlja s puno zanimljivih atrakcija i prirodnih ljepota. Nalazi se u jugoistočnoj Europi te se može pohvaliti jedinstvenom kombinacijom ugodne klime i različitih krajolika. Upravo su prirodne ljepote ono po čemu je Hrvatska najpoznatija. Njezini brojni nacionalni parkovi i parkovi prirode od kojih se neki nalaze na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine vrve posjetiteljima iz raznih krajeva svijeta u svako doba godine. Osim uživanja u prekrasnim krajolicima, na raspolaganju vam stoje i brojne zabavne aktivnosti od kojih svakako treba izdvojiti aktivnosti na vodi.

 

 

U posljednjih nekoliko godina val adrenalinskih aktivnosti zahvatio je i Hrvatsku te je postao sastavni dio hrvatske turističke ponude. Jedna od tih aktivnosti je rafting.

Iako je riječ o novijoj „ponudi“, Hrvatska ima pregršt zanimljivih lokacija za uživanje na vodi. Najpopularnije rijeke za rafting na ovom području su Mrežnica, Dobra, Kupa, Korana, Zrmanja, Cetina te Neretva i Una koje dobrim dijelom protječu i kroz susjednu Bosnu.
Ako ste željni adrenalina i dobre zabave, onda je rafting aktivnost koju definitivno morate probati. Da biste se spustili kroz atraktivne vodopade i nadvladali brzace sve što vam treba je dobra volja i plivačke vještine. Jer prevrtanje iz rafta je uobičajena stvar. Ako pažljivo slušate skipera o tome kako, kada i koliko snažno zamahnuti veslima, doživjet ćete neizbrisivu avanturu koja će vam se zauvijek urezati u pamćenje.

 

 

Doživite nezaboravnu avanturu raftinga na prekrasnoj rijeci Neretvi. Osjetite navalu adrenalina dok prolazite brzacima čiste i bistre vode. Uživajte u zadivljujućem krajoliku koji je isklesan kroz duboku stjenovitu dolinu. Ovo jedinstveno putovanje rijekom zasigurno će biti najbolja zabava za vas i vaše najmlađe.

 

Mrežnica

 

 

Rijeka Mrežnica još je jedno od popularnijih mjesta za rafting u Hrvatskoj. Tok rijeke je nešto lakši i smireniji, stoga je savršeni izbor za vaše prvo iskustvo u raftu. Mrežnicu čine mala jezera međusobno povezana brojnim vodopadima. Najbolje vrijeme za rafting na Mrežnici je u proljeće i jesen kada rijeka ima najviši vodostaj. Ipak, najpopularnije doba je od lipnja do rujna kada Hrvatsku preplavljuju brojni turisti koji žude za ovakvom vodenom avanturom.

 

Kupa

 

 

Kupa je također popularna rijeka za rafting. Smještena u Gorskom kotaru, obiluje zadivljujućim krajolikom. Veslanje uskim kanjonom rijeke okruženim borovom šumom s obje strane pružit će vam jedinstveno iskustvo u kojem ćete uživati u savršenim ljepotama Hrvatske. Kupa nudi rekreativni i profesionalni rafting za sve uzraste. Najbolje vrijeme za rafting na Kupi je u proljeće kada je vodostaj rijeke viši.

 

Korana

 

 

Na Korani se svake godine održava međunarodno natjecanje u raftingu, stoga je ovo savršena prilika za sve profesionalce i one koji se tako osjećaju. Rafting na Korani otkrit će vam zanimljive dijelove rijeke koji su inače nedostupni. Tok rijeke odvest će vas preko više od 30 slapova!

 

Zrmanja

 

 

 

Rijeka Zrmanja koja teče u blizini Zadra još je jedno od popularnijih mjesta za rafting u Dalmaciji. Zrmanja prolazi kroz spektakularni 200 metara duboki kanjon čije će vas ljepote ostaviti bez daha. Na svom toku stvara prekrasne sedrene slapove i brzace koje ćete zajedno s ostatkom društva iz rafta morati uspješno nadvladati kako biste osjetili prave čari ove vodene avanture.

 

 

Zaprati Nenad Nesic:

Poslednji članci od

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.